Publicerat
Kategori: Novell

Barnturist

Barn, som är helt uppspelta över dagens äventyr. För första gången i sitt liv ska de åka buss, en resa på femton minuter, in till stadens centrum och besöka simhallen. Där de ska få åka vattenrutschbana!
Nästa lov färdas dessa barn i timmar, tvärs över jordklotet, tillsammans med sina föräldrar och med andra familjer. Landar på en turistort med nybyggt hotellkomplex, som beskrivits som så stort att du som gäst inte ens kan förstå hur enormt det egentligen är. Inte ens när du väl är på plats.
Föräldrar, som lägger ut bilder i sitt flöde på sociala medier. Bilder som redovisar vita stränder och pooler med tillhörande bar.
Reseminnen som inte läggs ut är hotellrummet, med utsikt över en parkering och ett annat hotellkomplex, vilket skymmer allt dagsljus. Den trafikerade motorvägen som de måste ta sig över för att komma till stranden. Den strand som är i full färd att byggas ut, med plats för ännu fler barer och solstolar. Men som för tillfället är belamrad av byggmaskiner.
Familjer, som när de landat där hemma igen, får avsluta resan med att sitta på akuten i timmar, innan barnen kan få hjälp med sina infektioner och öronproblem efter resan.

Känslan för text, bild, färg och form gör mig nyfiken på det nya, noga i detaljer och ibland tänkande i helt andra banor. Lärde mig att läsa när jag var fyra år och har älskat böcker och berättelser sedan dess.
Carina Persson är medlem sedan 83.2 Carina Persson har 59 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg