Publicerat
Kategori: Relationer noveller

Då. Nu. Sen.

Då: tysta leenden inombords efter en blick. Pojkar - som sprungit förbi och dragit henne i hästsvansen. Pojkar - som knutit ett snöre med tofs i en av bälteshållarna bak på hennes byxor och kallat henne ”lilltrollet”. Män - som vänt henne ryggen och försvunnit när hon varit den som tagit ett första steg. Den som rakt ut frågat vad han kände, tyckte, tänkte, ville. Var hon förälskad? I alla fall hade det känts som det. Några gånger.

Nu: ”Äventyrlig. Söker dig, tjej/kvinna, som vill få mig att utvecklas. Vill att du hör av dig snarast.”
Det är vad hon får veta. Och att människan bakom texten på dejtingsajten måste vara över arton år. Hela dagen har tankarna avlöst varandra. Ska hon ta kontakt? Är det patetiskt, rentav desperat att vara inne på dejtingsajter och vilja svara? Är hon inte stolt över att klara sig själv? Vad är det hon saknar? Kommer det alls hända igen: att hela livet förändras?
Men: tänk om. Tänk om det finns en människa därute. En människa som vet hur det är att vara kvinna, med en hemlighet. Var denna människa bor har hon ingen aning om, men det finns bilar, bussar, flyg och tåg. Smartphones och e-post. Mod, ärlighet, självinsikt. Hon trivs med sådana individer. Människor som går sin egen väg. Som inte vill vara som alla andra. Som vill vara sig själva. Tänk om den här människan är Den hon längtar efter.
Hon bläddrar fram till annonsen. Det finns e-postadress och ett inspelat meddelande. I samma stund som den manliga rösten börjar tala förstår hon.

Sen: ska inte älta det här längre, intalar hon sig. Behöver inte. Men tankarna måste bli färdiga innan hon kan släppa dem.
Rösten i det inspelade samtalet hade direkt börjat med att han ville ha svar snabbt, och ville ha kontakt med flera tjejer på samma gång. Hon tryckte bort samtalet. Gick aldrig in på den sidan igen.
Kanske någonstans, någon gång skulle hon gå vidare. Våga igen. Men på något helt annat sätt. Men just nu verkade det inte så. Just nu ville hon inte.

Känslan för text, bild, färg och form gör mig nyfiken på det nya, noga i detaljer och ibland tänkande i helt andra banor. Lärde mig att läsa när jag var fyra år och har älskat böcker och berättelser sedan dess.
Carina Persson är medlem sedan 2018 Carina Persson har 59 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren