Publicerat
Kategori: Spänning noveller

Descartes hade rätt (Skräck)

Descartes hade rätt

flash fiction av Klas Stenborg

René Descartes talade om den onda anden som manipulerade oss och och fick oss att tro att jorden är rund och att himlen är blå. Denna onda ande finns, så rätt Descartes hade. Han visste inte det då och många som studerat hans skrifter vet inte heller det, den onda anden finns i verkligheten. Eller jag kan inte säga verkligheten eftersom den onda anden manipulerar våra hjärnor till att tolka en verklighet som egentligen inte är sann.

Jag såg den onda anden. Han gjorde ett misstag när han skulle manipulera min hjärna och ett bugg introducerades. Jag såg honom och en glimt av den sanna verkligheten genom nån konstig manick på ett av de många skrivborden. Det var ett stort rum med vita väggar och mörkgrå tak med många lysrör. Det fanns många behållare där som innehöll flytande hjärnor, våra hjärnor, din och min. Sedan försvann buggen och jag såg inget mer. Anden visste inte vad jag såg så han vet inte att jag vet sanningen.

Jag säger sanningen, den onda anden finns i verkligheten. Våran verklighet är manipulerad och vi kan inget göra åt saken. Vi är helt i den onda andens nåd. Vad som än händer, så är det den onda anden som spelar dig ett spratt.

Hej, jag bor i södra Stockholm. Är 27 år gammal och älskar litteratur, natur och lite annat smått och gott. Om ni får mardrömmar av mina noveller så är jag nöjd, då känns det som att jag har gjort allt jag kan från mitt håll.
Klas Stenborg är medlem sedan 2022 Klas Stenborg har 8 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren