Publicerat
Kategori: Relationer noveller

Cykelturen i regnet

Det var april och regnet strilade ner, men vad gjorde det när hennes röda cykel var försedd med vitt bockstyre och de senaste låtarna från topplistan fanns inspelade på kassettbandet i hennes freestyle. Låtar som alltid avbröts i slutet av radiopratarens röst.

Hon gick på högstadiet och funderingarna på vad hon ville göra sedan hade tagit fart, då gymnasiet envisades med att knacka på.

Ingen visste om det förrän flera dagar efter cykelturen. Nyhetssändningarna redovisade resultat från olika sorters mätare som alla gav skyhöga utslag. Reportrarna ifrågasatte hur något sådant ens kunnat hända; en reaktor på ett kärnkraftverk hade havererat. Tvärs över havet och hundratals mil från hennes cykeltur.

Radioaktiva moln hade svept med sig uran, plutonium och cesium. Det syntes inte, hördes inte, varken luktade eller smakade någonting. Men det kunde mätas i curie och becquerel; sönderfall per sekund.

Vindarna brydde sig inte om gränser.
Det som då landade kommer att finnas kvar i hundratusentals år. Kanske för evigt.

Två decennier senare, med låtlistor i den smarta telefonen och med ett långt cv istället för femtonåringens blandband och funderingar om utbildning, så fick hon diagnosen: en långsamt växande aggressiv hjärntumör som opererades bort akut. Neurologerna som analyserat röntgenbilderna och cellerna konstaterade att hon burit på tumören under en lång tid.

Känslan för text, bild, färg och form gör mig nyfiken på det nya, noga i detaljer och ibland tänkande i helt andra banor. Lärde mig att läsa när jag var fyra år och har älskat böcker och berättelser sedan dess.
Carina Persson är medlem sedan 2018 Carina Persson har 59 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren