Publicerat
Kategori: Drama noveller

DU DIN TJOCKIS!

DU DIN TJOCKIS!

Problem med övervikt kan ha många orsaker som individen inte självklarar av att rå på. Döm inte någon som karaktärslös eller frivilligt ”tjock”, du vet aldrig vad som kan vara bakomliggande orsak. Hopas att forskningen gå framåt så vi kan hjälpa patienter utifrån deras individuella problem och inte ge generella råd som inte hjälper utan bara ger dåligt samvete och ångest för att man inte klarar av att följa dem.

Jag har blivit kallad tjockis i hela mitt liv. Nästan!
De tog mig vid 5 årsåldern och Barnhemmet var förfärligt och övergreppen hos fosterfamiljen.
Fick panikångest när jag var 12 år. Fick då s .k. Nervtabletter som faktiskt förvärrade situation med biverkningar som man inte förstod då. De gjorde så jag började äta mycket. Min vikt var normal innan eller t.o.m. kanske för smal.
Så dessa piller gör att man går upp i vikt ingen talar om dessa förskräckliga biverkningar.

Psykologiska faktorer spelar naturligtvis också in.
Och själkvklart arvsanlagen.
Men ingen ska komma och säga att det är något skönt att vara tjock. Jag var vegetarian på 70-talet vägde då 68 kilo.
Har aldrig kännt mig bättre i hela mitt liv.
Så visst är jag avensjuk på dessa människor som har en normalvikt. De vet inte vilka påfrestningar det är att vara tjock. Tjockis är det minsta problemet att bli kallad.
Det finns inga fördelar som jag ser det.
Att vara go och glad och tjock. Snack. Det tror jag inte på.

Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 2015 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren