Publicerat
Kategori: Spänning noveller

Flickan och gubben med den hemska hemlighet i källaren

Flickan såg att gubben i skåpbilen sken upp av att ha hittat henne. "Du var svårare att hitta än osynligt bläck på papper som inte tryckts upp än" Sa den tunhårriga gubben och skrockade åt sitt egna skämt. "Va?" Sa den blonda 10-åriga Harriet.  "Jag såg dig tidigare, men sen sprang du in bland husen och försvann. Trodde inte man kunde tappa bort någon i ett villaområde. Vad virrar du runt för" Svarade han. "Jag jagar farmor" Hon höll händerna i sommarklänningens fickor, det syntas att hon var en pojkflicka som egentligen ville få bära något som var lättare att busa i. Hon hade kompromissat fram med föräldrarna att åtminstone få köpa klänning med fickor, en liten seger som hon tänkte göra det yttersta av. "Hon måste vara en snabb tant" Gubben blev synligt nervös. "Är hon i närheten" "Ja, hon är snabb. Eller, nej på ett sätt är hon inte i närheten. Hon är död. Men hon sa att om spöken finns då skulle hon spöka. Men inte som något läskigt, hon skulle spöka som en vit katt med en svart prick i pannan. Jag såg katten, men hon sprang iväg." "Spöken, men vad spännande". Sa gubben lättad. "Ja, pappa tror inte på spöken. Men jag tror på spöken för dom finns." Gubben skrattade.  "Jag har precis en sådan katt hemma hos mig. Hoppa in i bilen så ska jag visa dig. Hon är så snäll så." Hon tog emot en muffin av gubben, och klev in i skåpbilen. När hon öppnade dörren slank en hårig vit blixt in mellan hennes fötter och in i fordonet.  "Farmor!" Sa hon precis som kreaturet hoppade upp och stal muffinsen ur hennes hand. Bakverkstjuven myglade snabbt in bland möblerna i bilens bakdel, och gömde sig under en gedigen byrålåda. Flickan kom efter och sträckte in handen under möbeln.   "Ge tillbaks muffinsen! Din bajs-katt gjord av bajs, kiss-farmor gjord av kiss" Muttrade hon för sig själv, medan gubben startade bilen.  "Vad gör du" "Du ska ju se katten hemma hos mig" "Men vi har ju katten här!" "Det finns ju flera katter som ser ut sådär. Hur vet du att din farmor är just den katten?" "För att farmor också brukade stjäla bakverk från mig" "Du ska ändå få se min katt. Han är gulligare" "Var det inte en hon" "Nej, du hörde fel. Har alltid varit en han. Sätt dig ner och ta på säkerhetsbältet" Han klappade sätet brevidvid sig med ena handen medan han backade långsamt. Hon löd och han gasade på. >>Du kör som en biltjuv som har bråttom med att nå pärleporten, innan Sankte Per hinner anmäla tjänstebilen som stulen>våra skämt ska vara kompisar med komplimanger, inte polare med pikande - det är inte roligt på riktigt om man har roligt på någons bekostnad

Etablerade sig tidigt inom tävlingsinriktad ångest, fram tills en dramatisk sexskandal tvingade honom bort från offentlighetens ljus. Med den lilla rättelsen av att inget av det du just läst är sant. Gratulationer till dig som tog dig tid att gå igenom den här texten; det har varit ett fullkomligt meningslöst åtagande, precis som livet.
Staffan Marklund är medlem sedan 37.1 Staffan Marklund har 5 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg