Publicerat
Kategori: Novell

Herrgården

Herrgården Det finns en herrgård! Här får endast de som stått längst i kön träda in i. För att komma in i herrgården krävs minst 5 års väntetid. Alla som står i kön får olika uppgifter. De som har mest utmanande uppgifter får komma in genom guldporten. Det finns 4 olika portar - svartaporten, bronsporten, silverporten och guldporten. Vilken port man får inträde till beror på vilka uppgifter man slutfört under åren. M som var högst kvalificerad gick en vacker dag till guldporten och knackade på. När portvakten kom ut, visade han sitt intyg. Portvakten tittade ner med en sorgsen min och spottade på marken. M tittade förvånat och frågade; -Är det något problem? -Nej ditt intyg är korrekt, men jag kan inte släppa in dig tyvärr. -Vad menar du? Varför inte det? -Jag är hemskt ledsen, men det finns ingen plats. -Nu förstår jag ingenting! Hur kan det inte finnas plats? Ni lovade att det skulle finnas. - Jag vet, men det är inte jag som fattar besluten. -Vem är det som gör det? -Det är Herr F som sitter i herrgården. -Hur ska jag få kontakt med honom? Kan ni ropa ut honom? -Åh nej sade vakten. Det kan jag inte göra - Varför inte det då? - Jag har inte tillåtelse att kalla på Herr F. -Vad ska jag göra då? -Du måste gå in i herrgården för att få tala med honom -Men hur ska jag göra det om ni inte släpper in mig? -Testa med silverporten, de släpper nog in dig. Du har ju högre intyg än alla där! M gick till silverporten men portvakten nekade honom inträdde där med. Därefter gick han till Bronsporten men det blev samma sak. När han kom fram till den sista svarta porten tittade portvakten förvånansvärt konstigt på M. -Säg inte att det är fullproppat här inne, frågade M. -Nej då sa portvakten, här är det helt ledigt! -Jag har det högsta intyget men ändå kommer jag inte in någonstans. -Skojar du? Hur kommer det sig att du inte fått inträde hos de andra portarna? Du är ju högst kvalificerad utav alla. -Det är fullproppat påstår dem. -Det låter jättekonstigt sa portvakten. -Ja, visst gör det! Ska du släppa in mig eller? - Jag kan inte göra det, sa portvakten. -Vadå inte kan? Du sa precis att det var ledigt. -Jo, men ditt intyg gäller inte här. Ditt intyg gäller för alla portar förutom den svarta.

En lärare från Bohuslän.
Ivan Leopold är medlem sedan 2a00 Ivan Leopold har 118 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg