Publicerat
Kategori: Novell

Internationalen sjungs med falska stämmor

Internationalen sjungs med falska stämmor

Första Maj är arbetarnas dag runt om i världen. Men att glorifiera Internationalen är skrämmande. Den står för förtryck och kommunistiska härjningar, vars diktatoriska principer det är tyst om.
"Störtas skall det gamla snart i gruset. Slav stig upp för att slå dig fri!”
Man förordar blodig kamp och våldstendenser. Ja, blod har det flutit i mängder i kommunismens spår. Vad finns det för demokrati i en stat som vill styra allt? Det inte är så länge sedan muren föll, så jag tycker att vi borde ha det i åtanke.
Man kan aldrig bortse ifrån att kommunismen har tagit död på fler människor än vad nazismen gjorde. Det skrivs spaltkilometer om nazismen och det är naturligtvis berättigat. Men det borde skrivas lika mycket om att kommunismen inte är bättre.
Ty Internationalen åt alla lycka bär
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Internationalen klingar med en falsk stämma

Kommunismens riktiga

dilemma

Ty Internationalen åt

alla lycka bär

kanske med våld

och gevär

för mer förljugenhet

finns inte på denna

jord

För kommunismens

härjningar finns på

proletärens

skrivbord


Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 78.7 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg