Publicerat
Kategori: Novell

Lång färd

Hon promenerar längs trottoaren, den som nyss täckts av hala och frostiga löv. De syns inte längre under snötäcket. Bilarna står tätt packade bredvid varandra vid garagelängan. Hon nickar till grannen som står vid sin bil medan hon öppnar Peugeotens bagagelucka, kränger av sig ryggsäcken med fika, lastar in långfärds-skridskorna och stavarna.
– Tror du isen håller redan? frågar grannen medan han stänger sin bildörr.
– Tjugo centimeter längs tjärnen norrut. Det funkar.
– Lycka till då. Hur många mil blir det?
– Två hade jag tänkt, kan bli mer.
– Eller mindre om du hamnar under isen, skrattar mannen.
– Då blir det simtag och hasa sig upp med dessa, ler hon och tar ett fast grepp om isdubbarna som hänger runt hennes hals.

Carina Persson

Status: Brons författare

Känslan för text, bild, färg och form gör mig nyfiken på det nya, noga i detaljer och ibland tänkande i helt andra banor. Lärde mig att läsa när jag var fyra år och har älskat böcker och berättelser sedan dess. Mina noveller hittar du här: http://www.kautschuk.se
Carina Persson är medlem sedan 2018 Carina Persson har 49 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Inga-Britt IB Gustafsson

Jag heter Inga-Britt IB Gustafsson, författare och konstnär. Känslor är något som ligger mig varmt om hjärtat, speciellt de negativa, eftersom många flyr från dessa. Genom livskriser växer vi…

Inga-Britt IB Gustafsson

På andra plats denna veckan: Gabriel Andersson