Publicerat
Kategori: Novell

Lång färd

Hon promenerar längs trottoaren, den som nyss täckts av hala och frostiga löv. De syns inte längre under snötäcket. Bilarna står tätt packade bredvid varandra vid garagelängan. Hon nickar till grannen som står vid sin bil medan hon öppnar Peugeotens bagagelucka, kränger av sig ryggsäcken med fika, lastar in långfärds-skridskorna och stavarna.
– Tror du isen håller redan? frågar grannen medan han stänger sin bildörr.
– Tjugo centimeter längs tjärnen norrut. Det funkar.
– Lycka till då. Hur många mil blir det?
– Två hade jag tänkt, kan bli mer.
– Eller mindre om du hamnar under isen, skrattar mannen.
– Då blir det simtag och hasa sig upp med dessa, ler hon och tar ett fast grepp om isdubbarna som hänger runt hennes hals.

Känslan för text, bild, färg och form gör mig nyfiken på det nya, noga i detaljer och ibland tänkande i helt andra banor. Lärde mig att läsa när jag var fyra år och har älskat böcker och berättelser sedan dess.
Carina Persson är medlem sedan 83.2 Carina Persson har 59 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg