Publicerat
Kategori: Drama noveller

Lämnar ryggsäcken

Lämnar ryggsäcken. Tar bara med det som har större värde. Kameran. Passet. Nycklar hem. Resedokumenten. Rubel. Efter en halvtimme på cykeln hamnar jag ute i en förort. Oattraktivt. Inklämd mellan flera gråslitna bostadshus, en parkeringsplats och den nedslitna halvfärdiga landsvägen ut från staden. Ingen tydlig skylt. Entrén verkar vara en varuingång där lastbilar kan backa in. Kanske det istället är på andra sidan av huset, mot gården som ligger mörk och smutsig. Vågar jag åka fram? Vad gör jag av cykeln? Hur är då maten? Vilka kan tänkas gå dit för att äta?

Kan inte lämna cykeln utanför. Trampar direkt in mot centrum igen. Stoppas av ett gäng unga pojkar. Vill sälja sovjetiska knappnålar och turistbroschyrer på ryska och tyska. Har också andra typiska turistprylar som sovjetiska militärhattar. Efter flera utbrytningsförsök kommer jag iväg. Lottlös? Någon hann stoppa ner några märken i min ficka, en av dem har mitt födelseår. Ska nog ligga kvar någonstans i min källare idag.

Irrar runt bland stadens gråa gator. Försöker hitta de som är markerade i den lilla kartan. Hur gammal är den egentligen? Besöker några livsmedelsbutiker innan jag återvänder till hotellrummet. Inte mycket, bara lite smör, två sorters korv, en liten limpa mörkt bröd och några påsar mjölk. En absurd upplevelse då jag hemma kunde köpa hur mycket ost, korv, bröd och yoghurt av alltför många sorter. På kvällen ska jag försöka finna en restaurang. Borde nog inte vara helt omöjligt. Fredagskväll!? Äter upp det mesta. Resten packar jag ner i en av ryggsäckens ytterfickor. Kan vara bra att ha som nödproviant. Somnar en stund med fortfarande kurrande mage på den mjuka och något knarriga sängen.

novellen "utsvulten i Narva" (fortsätter med del 4, vaknar vid sjutiden)

Lärare i svenska som andraspråk vid ABF Liljeholmen. Gillar läsa historiska noveller. Håller mig i form genom att springa. 1989-95 reste jag mycket i Estland. Nya möten, spännande platser och, kanske, möte med kvinnan i mitt liv. Arbetar nu på en novellsamling kring mina resor.
Arne Björn Fredriksson är medlem sedan 2016 Arne Björn Fredriksson har 56 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren