Publicerat
Kategori: Novell

MAN MÅSTE HA RÄTT TILL SIN EGEN DÖD

MAN MÅSTE HA RÄTT TILL SIN EGEN DÖD

I dagarna har det uppmärksammats att man ska ha rätten till sin egen död, vilket borde vara helt självklart. Livet är något som man har fått, naturligtvis i gåva.
Men när omständigheterna är av den karaktären att man inte hittar någon som helst lösning, borde det vara humant att kunna släcka en människas liv.
Detta skulle naturligtvis vara så att man med skriftlig handling och i friskt tillstånd säger vad man vill göra när den situationen uppstår.
Detta är naturligtvis personligt och borde respekteras av samhället.
Det kan inte vara så att andra ska bestämma över ens död. Något man själv borde styra över är ens eget liv.
Vi är ju tyngda av alla andra beslut angående livet. Men i slutänden måste man ju få bestämma över det som är det viktigaste i livet.
Den som vet bäst om sin situation är naturligtvis den enskilde och inte myndigheterna.
Man kan inte baka moralkakor eller plocka politiska poäng när det gäller människors lidande.
För inte tror jag att man tänker på den person som lider utan det är av principiella skäl.
Under en levnad får vi inte bestämma mycket. Utan detta har skötts från vaggan till graven av staten. Ska nu också staten lägga sig i rätten till min död?
Det är både egoistiskt och väldigt inhumant att tänka att det är bättre att människor får lida, av både religiösa och moraliska skäl.
Men innerst inne blir det ju så att då kommer människorna att få bestämma.
Detta är nog något som makthavarna inte tycker om.
Självklart är det så att man borde ha rätt till sin egen död.

Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 2015 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren