Publicerat
Kategori: Relationer noveller

Ni tre, staden och jag

Den förste: Du som slog till mig och skrattade när du såg mina blåmärken. Sedan kramade du mig.

Den andre: Du som lovade mig allt och sedan gick till en annan, och när jag frågade vad vi egentligen sysslat med så svarade du med en axelryckning. Nonchalerade mina tårar. Eller blev rädd för dem.

Den tredje: Du som till sist blev Min bästa vän. Vi som ibland inte ens behöver säga något när vi umgås. Vi hör varandra ändå.

Ni tre bodde ett tag i samma stad.

Du som lovat allt mötte av en slump Min bästa vän, där i er stad. Ni visste om varandra, hade träffats tidigare genom mig. Och nu frågade Du som lovat allt försiktigt vad jag höll hus någonstans. Min bästa vän svarade att jag hade det bara bra, men höll inne med detaljer.

Och en av alla de där gångerna jag kramat om och sagt hej då till Min bästa vän, där på terminalen i min stad, så gick jag förbi en man som satt nedhasad på en bänk: Du som slog. Ni visste inte om varandra, men skulle kliva på samma buss och resa hem; till er stad. Du som slog lade inte märke till mig utan fokuserade på smörgåsen du tuggade i dig. Kanske skulle du inte känna igen mig, eller ens komma i håg vem jag var, om du hade tittat upp.

Tre, med två gemensamma nämnare.

Känslan för text, bild, färg och form gör mig nyfiken på det nya, noga i detaljer och ibland tänkande i helt andra banor. Lärde mig att läsa när jag var fyra år och har älskat böcker och berättelser sedan dess.
Carina Persson är medlem sedan 83.2 Carina Persson har 59 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg