Publicerat
Kategori: Novell

Ren spis för god spis

Nu börjar det bli dags att göra hemmet mysigt och ombonat inför julen. Vi ungkarlar behöver nämligen god tid på oss för att utföra det arbete, som en god husmor klarar på några dagar. Arbetstakten när det gäller hemarbete är milt sagt låg.

Vi har så många andra intressen, som själ tid från städningen. Det är kanske därför dammråttorna, som smyger längs golvlisterna, blir så många och stora att de slåss om utrymmet.
Bara att fundera på, köpa in och hänga upp gardiner, tar sin rundliga tid. Först måste ju fönstren tvättas, ett rysansvärt arbete, som jag aldrig blir nöjd med. Man kan lära sig att leva med flammiga fönster, men det ser inte bra ut.

Jag brukar avsluta städningen med spiseln. Jag ger den en ordentlig genomgång, antingen det behövs eller inte. Det brukar ta en hel dag, men resultatet blir därefter. Varje vrå, varje skrymsle, putsas tills det blänker. Till och med skruvskallarna gnuggar jag med Svinto.
Förra året, när jag skulle rengöra ugnsluckan, var paniken nära. Jag måste ha skruvat loss en skruv, som jag inte borde ha skruvat loss, för luckan ramlade isär i sina beståndsdelar. Det slutade med, att jag satt på golvet med en begynnande katastrof i knäet. Inte visste jag, att en ugnslucka har så många delar. Katterna kom springande för att inspektera eländet. De gav mig medlidsamma blickar medan de båda, samtidigt, försökte ta sig in i ugnen.

Katternas upptåg fick mig på gott humör igen, och jag kunde skratta åt min egen klumpighet. Jag hittade så småningom bruksanvisningen, och fick efter ett antal försök, luckan monterad och på plats. Bruksanvisningar kan vi prata om en annan gång, för de är rena grekiskan för mig, oavsett vilket språk de är skrivna på.

De enda luckor jag tänker ägna mig åt i år, är de i adventskalendern.

Jag heter Lars Ek och är född 1941 i Norrköping. Jag har alltid tyckt om att berätta och skriva. Det är dock först nu, efter pensioneringen, som jag har tagit tag i mitt intresse. Mitt skrivande riktar sig främst mot humoristiska kåserier och korta noveller. ?>
Lars Ek är medlem sedan 2015 Lars Ek har 11 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren