Publicerat
Kategori: Novell

Skammen är total mot fattighetspensionärerna.

Skammen är total mot fattighetspensionärerna.

Att så många lever under fattighetsbegrappet i Sverige 2017 är ju faktiskt häpnadsväckande. Hur tänker man eller tänker man inte alls? Vem kan leva på 7-8000 i månaden? Politiker har ju väldigt svårt att förstå detta genom att de själva har sitt på det torra. Politik borde vara att man se till sina medborgare. Det är ju inte vilken partiledare som ska leda det partiet,det premära är ju att alla medbogarna kan känna att de tillhör samhället. Har man slitit hela sitt liv och fött några barn borde ju detta prioriteras för visst är det också ett jobb. Det är mest kvinnor som blir drabbade. För att vara hemma med barnen är ju ingen höjdare i detta land. Så fort de når ut och se världen ska de sättas på dagis. Jag är absolut övertygad om att det inte är bra. Senare i livet kommer dessa psykiska sjukdomar. Att bli lämnad till andra är en styggelse,barn mådde mycket bättre med en förälder hemma.
Människor ska inte behöva leva på en påse grönsaker per dag. Såg mycket av detta när jag spelade i Frälsningsarmén. Medan vi öser ut miljarder på människor från hela världen. Någon som helst rim och reson borde det vara. Varför är dessa människor värda mer än våra egna? Men tyvärr är det så att politiker bryr sig inte. DE bara försöker göra det så gott de kan för sig själva. DE kan ju praktisera och leva på denna fattighetsnorm så får vi se vad de säger. Den filosofin blir då inte så långvarig jag försäkrar.
Pensionärer överhuvudtaget är jobbigt problem för dessa politiker. De kostar ju bara pengar. Men tänk då så mycket dessa pensionärer har lagt i skatt. Något borde väl samhället betala tillbaka? Så visst är det en skam att människor ska behöva ha det så.

Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 2015 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren