Publicerat
Kategori: Novell

Sommarnatt

Vägen som leder fram till den avlägsna gården är stenig, likaså åkern intill. Men bonden ger inte upp. Med hjälp av sin gröna munktelltraktor sår han sina grödor år efter år. En svag doft av diesel finns fortfarande kvar i luften. Vid den avlägsna gården står människor i mindre klungor och småpratar.

Dåren kommer farande i sin apelsinfärgade amazonkombi. Han panikbromsar och hoppar ur sitt fordon. Sen lullar dåren omkring som en vettvilling. På skallen har han alltid en hemstickad toppluva. Spelar ingen roll om det är vinter eller sommar, toppluvan sitter där ändå.

Från ingenstans kommer Lång-Marit springande. Hon ber mig vänta så vi kan göra sällskap. Marit borde ha blivit basketspelare, hon är lång så det räcker. Men Lång-Marit struntade i gymnastiken, skyllde på att gymnastikskorna var för små.

Plötsligt står vi mitt i fru Richbaums trädgård. På gården finns ett halvdussin sammanbyggda skjul. Lång-Marit pekar på en dörr och vill att vi tittar in i ett av skjulen. Jag är tveksam. Tänk om fru Richbaum kommer. Marit öppnar en av dörrarna. Där står en gammal skrinda full med tygsäckar och annan bråte.

Det hörs ljud från den intilliggande sommarstugan. Lång-Marit hälsar på fru Richbaum som kommer smygande i dunklet och jag förväntar mig en skarp tillrättavisning av markägarinnan, hon som avskyr inkräktare.

Men Lång-Marit som vet hur man tar folk löser situationen briljant. Dom inleder ett samtal som låter riktigt gemytligt. Fru Richbaum har inte fått syn på mig, vilket jag är tacksam för. Med tysta steg lämnar jag platsen och vankar ensam vidare i den ljumma sommarnatten.

Jag heter Roger och bor i Kalmar län. Skriver korta berättelser av diverse slag.
Faitvid är medlem sedan 2023 Faitvid har 5 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren