Publicerat
Kategori: Novell

Sverige är det friaste land i världen,en myt.

Sverige är det friaste land i världen,en myt.
Lövhen säger att vi är det friaste land i världen. Vilken överdrift. Vi är ju faktiskt satta i bojor från det vi föds till vi dör. Personnummerna är nog bland det mest kränkande man kan tänka sig. Man har ett namn men i alla sammanhang är man ett nummer. Vi har skattekransen hängade över oss hela livet. Du måste betala tv-licensen annars blir det and ra bullar,kronofogden och betalningsanmärkningar. Denna koloss till statlighet som driver in pengar till staten. Som det heter i kronofogdekretsar: Det finns inga förmildrande omständigheter när vi tar pengar från folk. Levnadsnivån är satt så otroligt lågt,inga nyanser utan de kör alla över en kam.
Friheten när de tog oss barnhemsbarn,först Barnhem,kan man bli mer kränkt? Omöjligt. Sedan fosterhemsplacering,sexuella övergrepp i många år. Hemkomst: Panikångest: Förstört liv. var finns den friheten Lövhen? Att inte kunna leva ett normalt liv. Eller tar till sådana åtgärder att ta sitt eget liv.
Alla dessa myndigheter som gör allt för att på alla sätt knäcka medborgaren. Försäkringskassan en koloss som gör människor så ledsna och förtvivlade. Frihet är ju att inte vara övervakade. Vi är så övervakade som det värsta Stazi. Yttrandefriheten har ju naggats i kanten på alla sätt ocvh vis. Redaktörer som själva skriver sina insändare,eller ändrar kapitalt på det insända materialet.
Får man tänka fritt? Eller ska man rätta sig efter vad dessa förljugna politiker säger? Så kom inte med att Sverige är ett fritt land. Vi blir så lurade att vi tror att det är ett fritt land. Friheten är det bästa ting. Friheten är en ren illusion. Fri borde vara motsatsen till träl. Friheten är rätten att tala,tänka och agera som man vill.

Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 2015 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren