Publicerat
Kategori: Romantik noveller

Tyst gåva

Lucy ligger i sängen. Om hon försöker röra ögonfransarna uppstår ingen rörelse. Efter ett tag öppnar hon äntligen ögonen motvilligt. Men det bländande solljuset får henne att stänga ögonen omedvetet och sedan försöker hon öppna dem långsamt igen och tittar på allt omkring sig. Allt är så konstigt. Inte långt borta blommar ett gäng nejlikor tyst i vasen. En fjäril flyger runt utanför fönstret och försöker rusa in genom fönstret för att landa på blomman.

Den här dagen var oförglömlig för Wilson, eftersom han såg sin flickvän bli påkörd för att rädda honom. Wilson gick snabbt till Lucys sida och såg Lucy ligga orörlig på marken och hans hjärta gick sönder. Han lyfte upp henne och fortsatte ropa hennes namn, men hon svarade inte. "vad ska jag göra? vad ska jag göra? Ambulans. Ambulans.". Vid den här tiden hjälpte en man vid sidan av vägen honom att ringa till 112 och snart kom en ambulans. Hon fördes in i operationssalen. Utanför operationssalen väntade han oroligt. En timme gick, tre timmar gick, fem timmar hade gick. Vid denna tid öppnades operationssalen. Slutligen kom en läkare ut och sa till honom att eftersom Lucy fick behandling i rätt tid var hennes liv för närvarande inte i fara. Men Lucys huvud skadades allvarligt och en del nervvävnader i hennes hjärna var skadade. Så hon hamnade i koma. När hon skulle vakna visste läkaren inte.

Lucy låg tyst i sjukhussängen och visade inga tecken på att vakna. Under dagen satt Wilson vid sängen och berättade ständigt för Lucy om de vackra saker som de hade gjort tidigare, i hopp om att väcka henne. På natten sprang han till kyrkan i den lilla staden för att be till Gud:
- Gud, jag ber dig lyssna på mina böner. Min flickvän skadades för att rädda mig. Hon har varit i koma på sjukhuset i flera dagar. Kan du hjälpa henne att vakna snabbt? Hon borde inte vara på sjukhuset, istället det var jag på sjukhuset. Jag älskar henne. Jag vill göra allt för henne, även mitt liv. Snälla hjälp henne? Gud.

En månad senare var hon fortfarande i koma. Även om han var väldigt trött försökte han fortfarande ta hand om henne. Gud blev rörd av Wilsons uppriktighet. Oavsett hur trött Wilson är, har han alltid varit vid Lucys sida. Så Gud bestämde sig för att göra ett undantag för Wilson. Gud frågade honom:
-Vill du använda hela ditt liv i utbyte mot hennes liv?
- Ja. Det vill jag. Wilson svarar utan tvekan.
- Tja, jag kan få din älskade att vakna snart, men du blir tvungen att lova mig att bli en slända i tre år, Vill du göra det?
- Okej. Jag vill göra det. Kan jag vara en fjäril istället för en slända? Eftersom min flickvän älskar fjärilar så mycket så att jag kan följa henne vid hennes sida.
- Okej. Har du något annat att vill säga? Frågar Gud honom.
- Innan jag blir en fjäril vill jag skicka ett sista meddelande till henne. Jag hoppas att hon inte kommer att hitta mig och leva ett lyckligt liv varje dag.
Gud nickade.

På morgonen hade Wilson blivit en vacker fjäril. Han tog farväl av Gud och flög snabbt till sjukhuset. Lucy vaknade och tittade på omgivningen.
-Var är jag? Vad är det här för ställe? Vad händer med mig? Nu har hon många frågor som hon inte kan hitta svar på.
När hon tänkte på dessa frågor, öppnades dörren plötsligt och en snygg man kom in. Han var ungefär 30 år gammal och klädde på sig en vit labbrock. Ett stetoskop hängde runt hans hals. Det fanns ett märke på klädens bröst med hans namn “Läkare: Leon ”skrev på. Nu visste hon att hon var på sjukhuset. Han hade en mycket bra figur och verkade träna varje dag. Hans utsöka ansiktsdrag var jättetydlig. Även om hans ögon var dolda bakom guldglasögon, lyste de fortfarande av vishet och beslutsamhet. Han bläddrade igenom några pappersark i handen som om han letade efter lite information. Sedan lyfte han upp huvudet och sa vänligt till henne:
- Hej. Lucy. Du vaknar äntligen. Mår du bra nu?
- Ja. Jag mår bra. Men jag känner att något är fel med min hjärna. Jag kommer inte ihåg varför jag är på sjukhuset? Hon tittade på honom med längtande ögon.
- Ditt huvud skadades allvarligt i en bilolycka och orsakade delvis nervskada. Så du har varit i koma i mer än en månad. Din pojkvän kan berätta mer information om vad som händer tidigare.
- Bilolyckan...Wilson... Nu började många bilder komma i hennes sinne.
Vid denna tid öppnade dörren igen, och en sjuksköterska kom in och sa till honom.
- Ursäkta, Leon. Det finns en patient utanför som letar efter dig.
- Okej, jag kommer. Innan han gick sa han till Lucy:
- Om du känner sig bra kan du gå en promenad. Bra för din hälsa.
- Ja. säger Lucy.

När läkaren gick kom hon ihåg allt som hände den dagen. Den dagen beslutade hon och Wilson att gå till stranden för att se solnedgången. Wilson ...Hon tog upp telefonen och ringde till honom. Men han svarade inte på telefonen. Hon försökte göra några gånger. Det hände fortfarande som tidigare och han svarade inte. Hon började bläddra i telefonmeddelandet. Det fanns ett nytt meddelande som Wilson skickade till henne på morgonen. Hon kunde inte vänta med att öppna det:
“Min älskling. Tyvärr, när du ser detta meddelande kan jag inte att gå hand i hand med dig i framtiden. Sluta leta efter mig. Jag hoppas att du kommer att vara lycklig varje dag. Det här är min största önskan. Din älskling Wilson.”

Wilson såg allt utanför fönstret. Han visste att hon längtade efter honom. Han ville flyga in och sa till henne att hon inte skulle oroa sig för honom. Han mådde bra. Men fönstren var stängda. Han kunde bara se henne på avstånd.

Under de närmaste dagarna frågar hon många personer om var Wilson är, men ingen vet var han är. Hon fortsätter att söka hela dagen, men hon vet inte att Wilson, som har blivit en fjäril, alltid finns runt henne. Han kan inte skrika, han kan inte krama henne, han kan bara följa henne tyst vid hennes sida. Ibland ser han Lucy sitta ensam på en stol i parken. Wilson kan bara falla på de små blommorna på gräset och titta tyst. På natten kan Wilson inte följa henne till sjukhuset, han kan bara flyga runt utanför fönstret för att se henne.
Wilson vet inte hur många dagar som har gått så här. Den här dagen faller Wilson fortfarande på blomman som vanligt och tittar tyst på henne. Plötsligt inser Wilson att hon ser honom. Wilson börjar fladdra kraftigt med vingarna för att fortsätta locka hennes uppmärksamhet.
- Vilken vacker fjäril, säger Lucy. Även om hon målar många fjärilar av olika typer och färger har hon aldrig sett denna fjäril förut. Färgen på denna fjäril är blå. Det finns vita ränder på fjärilsvingars baksida som lyser och ändrar färg när han flyger. Ibland är det mörkblått, ibland ljusblått, vilket är väldigt charmigt. Hon står upp och närmar sig långsamt Wilson så att hon kan se tydligt. När Lucy närmar sig Wilson flyger han upp. Han flyger runt av Lucy. Ibland faller Wilson på Lucys axel, ibland faller han på Lucys huvud. Lucy tror att fjärilen gillar henne. Så hon börjar följa med fjärilen att springa i parken. Sedan upplever hon frihet och lycka igen, precis som hon springer med Wilson på stranden tidigare.

Sedan dess kommer Lucy till denna park med ett ritbord varje dag, sitter där och ritar något på papperet. En blå fjäril flyger inte långt ifrån henne. För närvarande sitter Leon alltid vid kontorsfönstret och tyst beundrar henne och njuter av ett ögonblick av lugn. I hennes stora och ljusa ögon kan Leon alltid fånga hennes lugn, hennes koncentration, hennes intelligens och hennes sorg. Han lockas djupt av denna tysta, mångsidiga tjej. Han börjar försöka hitta alla möjligheter att komma nära Lucy. Ibland är de på sjukhusavdelningen, ibland i sjukhusparken. Långsamt börjar deras kommunikation öka. Till slut blir de vänner som pratar om allt.

En månad går snabbt och under vård av läkaren Leon blir Lucys skador nästan botad. Lucy kommer också gradvis ur sin sorg, ler mer än tidigare och talar mer än tidigare. Även om fjärilen flyger runt Lucy ibland ser fjärilen ofta henne och Leon tillsammans.

Sommaren går snabbt och den kalla höstvinden gör att bladen faller, och fjärilen måste flyga därifrån. Så han flyger ner på Lucys axel för sista gången. Han vill röra hennes ansikte med sina vingar och kyssa hennes panna med sin lilla mun. Men han kan inte göra det för att hans kropp är för liten.

Våren kommer. Fjärilen kan inte vänta med att flyga tillbaka för att hitta Lucy. Men bredvid henne står en lång och snygg man. Den mannen är läkare Leon. I det ögonblicket faller fjärilen nästan från luften till marken. Han blir väldigt ledsen. Under de närmaste veckorna ser fjärilen ofta Leon leda Lucy för att titta på soluppgången och solnedgången på stranden. Leon har helt ersatt honom. Nu kan han inte göra annat, står bara på hennes axlar ibland.

Sommaren i år är särskilt lång och fjärilen flyger smärtsamt varje dag. Han har inget mod att närma sig Lucy, eftersom det söta samtalet mellan henne och Leon kväver fjärilen.

Sommaren det tredje året slutar fjärilen att besöka Lucy. Hennes axlar kramas av Leon. Hennes ansikte kysses av Leon. Hon har ingen tid för att se den sorgliga fjärilen och komma ihåg det förflutna.

Den treårsperiod som Gud lovat kommer snart. Den sista dagen har fjärilens tidigare älskare Lucy och Leon ett bröllop. Fjärilen flyger tyst in i kyrkan och landar på Guds axlar. Lucy är väldigt vacker. Den vita bröllopsklänningen framhäver hennes perfekta figur. När han hör Lucy att avge sitt löfte inför Gud: "Ja." tappar fjärilen sorgliga tårar.
- Ångrar du dig? suckar Gud.
- Nej! Fjärilen torkar bort tårarna.
- Då kan du bli dig själv i morgon. Gud säger med en aning glädje.
- Bara Låt mig vara en fjäril för livet .... Wilson skakar på huvudet.

Wilson vet att även om han blir en människa kan han inte ändra någonting. Lucy kan inte komma tillbaka till honom. Nu blir Leon den viktigaste personen i Lucys liv. Lucy lär sig att ibland måste man nästa dö för att förstå vad som är riktig kärlek och vad som är viktigt liv.

Det kommer alltid att finnas plötsliga förändringar i livet. Att Se fram emot framtiden ger alltid mig styrka. Jag är en tjej från Kina, en positiv och glad tjej. När du bläddrar bland mina romaner kommer du att upptäcka att min inre värld är full av solsken och kärlek.
Alice Liu är medlem sedan 2020 Alice Liu har 2 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren