Publicerat
Kategori: Novell

Ung och naiv

Jag står utanför mitt hem och röker. Mina barn sover middag och jag tar lite rast ifrån mina sysslor. Disken, tvätten, vika tvätt, bädda sängarna, damma, dammsuga och moppa har jag gjort än så länge. Räknar jag upp i mitt huvud. Står allt rätt funderar jag. Har barnen ställt upp någonstans så det inte är perfekt när han kommer hem? Jag släcker cigaretten och går igenom vårt hem. Nä, allt är perfekt. Så skönt tänkte jag och tar en flyktig blick mot klockan. Klockan är två så jag måste sätta igång maten. Nu ska den vara klar precis fem minuter innan han kommer så han inte blir arg på den inte är klar eller den inte är nygjord. Han ska bli glad tänker jag i min hjärna och föreställer han tittande på mig med glädje och beundrande av mitt planerande.

Klockan var 16.30. Nu så. Jag hade fått allt klart i tid. Maten var klar, alla barnens saker var undanplockade och all disk och tvätt var borta. Nu kommer ha omfamna mig, kyssa mig och säga att jag är den bästa frun. Klockan sju i morse hade jag sytt upp gardiner till vardagsrummet som jag var ivrig att visa honom. Där kom han in genom dörren och frågade vad det var till middag. Han äter bara brunsås, potatis, lingonsylt och någon form av kött så jag var redo att svara. -Korv blev det idag sa jag med stort stämma och tog ut stolen till honom. -Mitt jäkla jobb alltså! Du har det bra här hemma. Du gör ju för fan ingenting! Du kunde ringt! Det är ju köttdag idag. Alla andra på jobbet sa att fruarna hade tagit fram stek och grillat ute så det skulle bli gjord med känsla. Känsla! Har du hört talas om det? Sa han och muttrade surt när han pillade på korven som nu började bli kall, som han muttrade när han åt den. Ännu en dag hade jag misslyckas som fru.

Min farfar och faster berättade för mig när jag var ung att kvinnor tar hand om männen, för de har tunga jobb. Kvinnor har ett mycket lättade jobb och måste ta hand om dem för det ska vara jämvikt och visa tacksamhet med tanke på den tiden mannen la på att dra in pengar till familjen. Min man har haft lite otur så han dricker en del den stackaren. Jag tar hand om ekonomin och många gånger finns inga pengar från min make till mat, räkningar och kläder till våra barn. Sån tur är att jag har lite pengar. Endast en tredjedel av vad min man tjänar men, han jobbar hårt min man. Vid ett tillfälle saknades 200kr till en räkning och jag frågade igen om min älskade man hade några pengar till någon räkning men, han hade mått dåligt och köpt lotter för hoppet att vinna. För en gång skull fick jag en anmärkning. Typiskt tänkte jag men, vi har tak över huvudet så det fixar sig.

Då hände det som inte får hända… De vi hyrde av gick i konkurs och vi fick en kort tid på oss att flytta. Vad ska vi göra nu? Båda hade anmärkningar! Min man gjorde som han brukade och sa han skulle ut en runda. Det brukar vara någon dag han var borta då. Han klarade dåligt av motgångar. Denna gången var värre än de andra gångerna han varit onykter för denna gången kom han tillbaka efter en stund och tog mina bilnycklar! Nej! Vad ska jag göra? Han är onykter och har tagit mina bilnycklar! Jag kände jag började må illa. Mina flickor lyckligt ovetande sprang runder med barnböcker och frågade med bedjande blick om jag kunde läsa. Vi satte oss i sängen och gosade ner och läste om riddare som räddade prinsessor och hittade på sagor med pirater. Efter en stund sov de gott i sina sängar. De var så fina mina töser. De sov där stilla och rofyllt med inga problem i sikte.

Det börjar banka på dörren efter några timmar. Jag öppnade sakta och ser min mans kompis hållande i min man och puttade i honom genom dörren. Han trillade som en kortlek ner i vår hall. -Här är ditt vrak skrattade han med klang i dörren. Jag hatade hans vän. Han var arrogant, skulle alltid vara perfekt med sin sportbil och perfekta liv. Jag tackade för att han tagit hem honom och frågade om bilen. Han skrattade hånfullt och visade en bild på bilen.-Så här ser den ut! sa han lite skrattade. Bilen var totalkvaddad. Han hade fortsatt köra fast det var punktering på alla fyra däcken. Jag sträckte på mig för att få tillbaka lite värdighet och nickade mot honom och stängde sedan dörren.

Det gick ett par dagar och sedan började min man berätta vad han och hans kompis kommit fram till. Jag som ändå inte gjorde något vettig utan drog runder hemma skulle sälja sexleksaker hemma hos människor. Rodnaden tog över mitt ansikte och skammen över att göra något sådant kändes fruktansvärt men, min man var den som bestämde, eftersom han var man visste han bättre än mig. Jag var ju endast en kvinna. Det var jobbigt att vara utan mina barn. De var nu fyra månader, 2 år och 7 år.

Min man bestämde jag skulle lära mig av hans kompis som var en framgångsrik försäljare. Jag skulle vara med den arroganta idioten som trodde han var något. Jag vinkade av med sorg mina barn varje fredagskväll och lördag kväll. Jag gick på kurs hos hans kompis ett par tillfälle sedan ut och rodna hos människor. Min man var arg för jag hade inte sålt så mycket så han sa att jag skulle gå på mer kurs med hans kompis. Jag följde med på stora tillställningar där hans kompis som hette Carl stod och pratade inför hundratals människor om telefonabonnemang, elavtal etc. Han var faktiskt duktig fick jag medge. Alla älskade honom. Tjejerna trånade efter honom och killarna avgudade honom. Carl berättade alltid hur fantastisk jag var och att jag kom att gå långt.

Min man hittade ett hus vi kunde hyra så vi hade någonstans att ta vägen. Det var hans arbetskamrat som hade hjälpt oss. Det var ett fint stort hus. Barnen älskade det. -Nu har du mer att se till här! Det klarar du eller du kan ingenting? tittade min man med barsk min och jag tittade bort eftersom han pratade om att jag hade sålt dåligt förstod jag. Vi var mycket ute på olika ställen och mötte olika människor. Carl hade köpt kläder till mig för han sa att jag var vacker men mina hemma kläder passade inte. Jag började bli bekväm i hans sällskap. Han dömde aldrig mig, utan berättade alltid vilken fantastisk person jag var.

Räkningarna började hopa sig nu. Min mans arbetskamrat hade räknat med att vi inte skulle ha några problem med att betala för att bo där, men han visste inte att det var min lilla inkomst som användes till allt. Jag såg vart det var på väg. Min man vägrade flytta. Det hade ju varit pinsamt att flytta ifrån ett så fint hem. Carl förstod min oro med tanke på barnen. Jag hade börjat anförtro mig till honom, nu när vi spenderade så mycket tid tillsammans. Han var så snäll den där Carl. Jag hade missbedömt honom. Min man berättade hur värdelös jag var och Carl berättade vilken snygg och vacker kvinna jag var, som han trodde hade kapaciteten till vad som helst.

Jag bestämde mig. Jag tänkte inte bli behandlad som skit längre och utsätta mina barn för fara genom att det inte fanns tillräckligt med pengar, för min man drack eller spelade upp dem. Carl sa att det var helt okej att bo hos honom tills jag hittat någonstans att bo, eftersom jag fått en anmärkning och därför var annars fast hos en så känslokall man.
Carl gav mig frukost på sängen och gjorde fantastiska måltider till mig och mina barn. Han var fantastisk! Hur kunde jag ha så fel. Vi var och färgade mitt hår blont eftersom jag var vackrare i det berättade Carl och fler kläder så jag skulle kunna passa ännu bättre in i försäljar samhället som han kallade det. Lukta cigg passade inte sig eller dricka någon form av alkohol eller onyttiga saker.

En dag efter jag sett honom pratade om olika saker och skämtande på scenen och massorna av folk skrattande stannade han bilen och kysste mig och smekte mig utanpå kläderna. Han öppnade inte mina kläder utan med känsla fick han min kropp att skälva efter sann orgasm efter väldigt kort tid. Han log och tittade med upphettning på mig och körde vidare.Veckorna efter det blev mycket sex. Han visste verkligen hur man pratar och upphetsar kvinnor. Jag var i himmelriket. Han skulle ha mig alltid runt omkring sig. I hans knä, i hans bil och runt honom på sexuellt sätt. Jag var kär! Han var den underbaraste mannen i världen!

Vi var ute på nytt föredrag där han stod på scenen. Nu stod jag vid sidan, stolt och ivrig för nu var han min sexiga man. När han var klar fick jag för en gång skull följa med bak till där de som har föredragen samlas. -De är såna idioter! skrattade en och de andra hängde på. Vilka är idioter? tänkte jag, men man vill ju inte tränga sig på i samtalet. Jag lyssnade ivrigt på mer information. Det som kom fram var som en chock för mig. Jag kände hur jag stängde munnen av förvåning. De lurade folk. Mängder av folk. Carl tog mig till sidan och tittade lite annorlunda på mig med ett leende.-Nu vet du! Vi lurar folk men vi får pengar och mycket sex för de avgudar oss, sa han. Nu ska du få ta del av det goda livet som jag vill du ska ha, sa han och öppnade en dörr. Där stod flera män med drinkar i handen med väldigt lite kläder på sig och tittade trånade på mig och sa med stilla röst. -Kom in min sköna!

Jag är en väldigt framåt och glad tjej, men älskar även att få dra mig undan i mitt hem i lugn och ro. Det jag skriver är från mitt eget liv, andras liv runtomkring mig med en smula chock för att få en reaktion. Jag kommer ihåg att man tänkte. "Blir man bara vuxen så får man kontroll över sitt liv", men så lätt är det inte. Så denna novellsamling är skriven för att chocka och samtidigt undra över den som cyklar förbi en längs vägen. Är hen lycklig?
Carola Frodesdotter är medlem sedan 2021 Carola Frodesdotter har 8 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren